Clasico

Har just bevittnat Barcas förkrossande utskåpning av Real. Den mest perfekta laginsatsen någonsin? Mindre roligt var att jag lagt in 50kr på 4-0 till Barca, vilket Jeffren var äcklig nog att förstöra.

Fick ett överaskande samtal från Lysekil tidigare under kvällen. En farbror presenterade sig som dr. Jonsson och undrade om jag ville komma ner till sillstrypar-nästet för att planera en knäoperation. Visst, sa jag, och däremed blir det en liten roadtrip ut till västkusten imorgon eftermiddag. Laddar således på med springsteen och raggsockar och ger mig ut på vägarna mot havet.

Det känns i fingrar och fossingar - två dagar kvar till Master Weekend på Östersjön och hufvudstaden.

Gick in på Intersport och spotanhandlade för ett par tusen i eftermiddags. Hittade den perfekta väskan för mitt och syrrans äventyr i Indien, massa tillbehör och en vanlig sportbag. Tittade dessutom in på apoteket och inhandlade ett förråd med antibiotika.

Kan inte påminna mig om när vi hade midvinter i november senast?

Salut

s

Nobody said it was easy

Sitter med mig själv och blickar tillbaka på en händelsefattig helg. En rent av tråkig och depressiv historia, utan sol i ögonen eller glädjeämnen.

Svart.

Fredagen och Daniel Adams-Ray på Tempel var däremot riktigt bra. Var förmodligen den grymaste klubbspelningen jag varit på - allt var bra!

Önskar att man kunde blunda och vakna upp i strandkanten med en Singha på magen. Finns inget jag önskar högre denna sibitiska novembersöndag.

Salut

s

Bara vanlig onsdag

Fan, det där programet Så mycket bättre är kanske något man skulle sätta sig och kika på. Allt matrial som släppts på spotify är i vilket fall grymt. Petters version av Lill-babs En tuff brud i lyxförpackning - wow!

Annars undrar jag varför inte TV3:s Bartenderskolan fått mer uppmärksamhet. Bra underhållning, sköna karaktärer och intressant. Till skillnad från årets upplaga av Paradise som bara är pajas...

Vilka jävla dumheter vi ska iväg på nästra vecka, jag & proper & kk. 40h kryssning till Riga med 100% party och pokerturnering på Casino cosmopol i huvudstaden. Blir säkert en svängom på stekarplan också. Ska nog packa ner digitalkameran den här gången. Longweekend som heter duga.

Men först åtta arbetsdagar i butiken - juhandeln är i full gång.

Salut

d
Träffade Nanne grönwall på förra kryssen.



Jam

Skrattar högt åt Pensionärsjävlar, i synnerhet farbrorn som matar fåglar med marmelad. Fatastisk underhållning.
Annars är det precis som farsan säger, vad ska man göra nu? När klockan har knallat över sju, mörkret har sedan länge infunnit sig, det är igloo ute och kroppen är ganska matt efter en lång arbetsdag - vad gör man då? Vardagstråket har verkligen sin högtid under november månad. En sak är säker, och det är att jag inte kommer befinna mig i Sverige under vinerhalvåret när jag blivit ekonomiskt oberoende.

Såg just att två svenska killar i 20-årsåldern har hittats döda i Indien. De är helt oberoende av varandra och tros ha dött av förgiftning/övderos. Obehagligt naturligtvis, men har säkerligen med droger att göra. Hindrar dock inte från en liten oro långt ner i magsäcken. I boken jag läser just nu blir turister dödade av arga indier då deras taxi kör på en av deras. Tydligt är detta förekommande i vissa delar av landet. Indierna är i första hand ute efter chauffören, men även passagerarna åker illa ut om man inte snabbt tar tillflykt.
Att vara i ett land där man inte kan alla inoffiella regler och lagar är något jag verkligen har respekt för. Har därför bestämt mig för att läsa å ordentligt.

Vilken mardröm vore det inte om någon gömmer narkotika eller dyl (vilket nolltolereras och leder till stränga fängelsestraff) i ens packning, rum eller tågkupé?

Lite bilder från helgen:

sdfr
Lika som bär?

Gjorde vad?

- Gick på Harry Potter i Karlstad. Den var bra, men slutet gjorde att den gick ner sig till underkänd. Kunde dom inte lagt på 30-60min och gjort sista boken till en mastodontfilm istället?

- Körde vattenfall mellan Karlstad-Åmål efter filmen och lyssnade på Coopas klassiska julhits. Knallade därefter in som VIP på HC och hade en trevlig afton. Slutade med Nintendo Wii och cappriciosa hos master Coopas.

- Spelade match mot Sunne. Torskade för tredje hemmamatchen i rad och gjorde ingen vidare bra insats.

- Gick för första gången på bra länge och la mig innan det att klockan sagit tio. Vaknade likt förbannat upp och var aptött.

- Är negativt inställd till att snön har börjat vräka ner utanför fönstret, och att jag nu måste pulsa mig ner till jobbet...

- Är jävligt nöjd med att Daniel Adams-Ray och 100% party-kryss ligger alldeles runt hörnet.


Surtanter

Den här stan är allt för välfylld med gaggiga gubbar och sura kärringar. Det klagas, det gnälls och det bakåtsträvas. Har hängt med ganska bra i turerna kring Marinan och dess framtid. På ena sidan står en finansiär och 3/4 av stadens befolkning. På andra sidan sitter 3000 gnällspikar på sina rollatorer och gapar om domedagen.

Vad är det som inte är bra med ett fint hotell, spa och konferenslokaler i anslutning till den nvarande Marinan och Danspalatset? Vad förlorar Åmål på det? Vad är det NI går miste om egentligen? Här finns ett antal jobb och goda inkomstmöjligheter för stans handlare i potten, och ni vill kasta bort det för att ni gillar och äta halvtaskig glass och se på ankor två gånger om året?

Tycker det är bedrövligt. Såg fram emot att kunna knalla ner till gästhamnen och få mig en helkroppsmassage och ligga i bubbelpoolen en gång i veckan.

Förutom ämnet ovan är jag ovanligt livsglad för dagen. Affärerna går strålande, en bandyträning startar om några timmar och helgen innebär Harry Potter, öl och match mot Sunne.

Tyskan på torget, ni vet hon med den lila bilen och korvmoj på hjul, gör världens bästa hamburgare. Kostar 35 riksdaler och smakar himmelskt. Deutchand, Deutchand uber alles!

f

Asien

Tycker att Charterpartyt som Smashing Saturday arrangerade för ett par ukor sedan var bland de bästa utekvällarna som Åmål och danspalatset stått för under det gångna året. Riktigt lyckat, och för en gångs skull lite dumheter i görningen.
På lördag är det dags igen, så strunta i finskjortan, svagdrickan och allt vad prydhet står för - på med karatedressen, fram med shotglasen och tänk sjungande, koreanska adoptivpäron.

Del Baron styr skutan denna afton, tack och lov.





f

Poo

Började dagen klockan 08:30 med två wienerbröd och en stor latte framför TV-väggen i butiken. Livesänd kamerautbildning på schemat, mycket underhållande. Kan nu allt om brännvidder, prismor och löstagbara blixtar från Nikon.
Sedan var det jag & Jörgen vs. allt och alla. Vår tredje länk Jenny var sjuk, vilket gjorde att vi två ensamma fick brottas med en monsterleverans och allt för många kunder. Knappa tio minuters rast fick jag under den tio timmar långa arbetsdagen. Känner mig ynklig och gråtfärdig nu, får därför bli relax med några Heinekens och en bra bok i badkaret.

Har hittat roliga spel på min tele2-box (till Tv:n). Bland annat Eggy egg som går ut på att flytta, ja just det, ÄGG! Fantastiskt underhållande.

Tror inte att man kan vara mer bajsnödig än vad jag var vid hemkomst för en stund sedan. Fyfan vad skitndig jag var.

Satt och beställde en jävla massa litteratur om Indien igår. Det är dyrare att resa än man tror....

Nu - ner i tuben
Sen - eggy egg-marathon

Salut

d

Inception

När jag var hos Hanna i Malmö diskuterade vi drömmar kring matbordet. Mamma Hansson påstod att man kan delta och ta kontroll över sina egna drömmar, vilket jag aldrig upplevt eller tror speciellt mycket på. Konstaterade även att jag aldrig mått dåligt eller tagit illa vid mig av en mardröm.

I filmen Inception är mr. Leonardo inne och manipulerar i folks sinnen och drömmar. Är det ens möjligt?
Mja, men efter förgående natt är jag fan inte pigg på att hoppa i sängen och sussa sött i alla fall.

Under vad som kändes en evighet stod jag och betraktade mig själv inatt. Huvudet sa hela tiden att jag var vaken, fast att jag kunde stå böjd över min egen kropp och ta på den. Jag själv började nypa mig där jag låg i sängen, och huvudet reagerade med att det gjorde ont. Alltså reaktion på smärta och övertygelse om medvetande - men ändå i djup sömn! När jag sedan vaknade trodde jag fortfarande att jag drömde, vilket fick mig att ligga och stirra in i den vita väggen i flera minuter innan jag fattade att det var på riktigt. Somnade då om och fortsatte kolla på mig själv, tills väckarklockan ringde vid 8-snåret.

Känner mig våldtagen av John Blund.

Går starkt på kneget nu!

Biljetter till Daniel Adams-Ray  i Karlstad fixade. Låtarna har han, hoppas att också pipan håller för liveeframträdande. Får stå redo med ett gäng tequilas om det börjar skära sig, så blir det nog en fabulös spelning ändå.

f



Denmark!

Säsongsavslutning av Weeds innebar flykt till Danmark och jail för Nancy. Blir det en sjunde säsong, eller var detta slutet på denna fantastiska serie? Klarar mig inte utan El Andy en gång i veckan, så det är nog bäst för Jenji Cohan att sätta sig ner och skriva ihop en sjunde säsong.

Sitter annars och kollar på godbitar ur Entourage tillsammans med en kopp chai. Följande klipp är förmodligen en av TV-världens grymaste dialoger genom tiderna.
Mina Damer och Herrar, jag ger er Ari Gold:


De e lunch

Det är förbannat kvavt inne i vår butik, blir alldeles vimmelkantig.

Går fortfarande runt i en skånsk bubbla och svarar ibland med skånskt uttal, varpå folk tittar snett på mig. Vet inte varför, men varje gång jag åker iväg till platser med annan dialekt så har jag en tendens att snabbt börja apa efter.


Vart tog den söta lilla flickan vägen?

Jag har varit försvunnen från bloggosfären under ett par dagar.
Gott.
Har i helgen befunnit mig ute på en åker mellan Lund och Mallmö. Uppåkra lär det heta och där bor Hanna Hansson. Msn har verkligen genererat i fina utfykter för min del. För ett par år sedan hade jag en chattkontakt som heter Elin Hill. Jag har ingen aning om hur hon kom med i min vänlista, eller varför vi började att tjattra, men det resulterade i alla fall i att jag och Karlstapöjkara åkte ner och hälsade på henne ifjol. Under denna roadtrip träffade vi två damer på en strand i Lomma, Moa Perchun och Hanna Hansson. Vi umgicks en liten stund där på stranden och blev sedan vänner på fejan (som sig bör). Båda har jag av rena tillfälligheter träffat på Rhodos efter det. Och nu blev det alltså en tripp ner till Hanna för en helhelg i Skåneland.

Utgång i Malmö stod på programmet i lördags. Var där på en klubb som heter Slagthuset, vilket var en jävligt bra historia. Till skillnad från Göteborg och Stockholm så kändes det avslappnat och roligt, trots att jag knallade in i vardagliga kläder och trängdes med Malmös fjortiselit, maffia-wannabes och lirare i MFF:s guldlag ( måste skryta om att jag fick mig en liten pratstund med årets stjärnskott inom svensk fotboll, Ivo Pekalski). Bra musik var det också, riktigt bra.

Gårdagen blev en fika och rundtur i Lund, samt avkoppling i Hannas supermysiga skånelänga på åkern. Skön återhämtning som gör det lätt att börja jobba imorgon.

Kan nog konstatera att jag älskar Skåne och Malmö i synnerhet.

Nu - fotbollsgalan från landets bästa stad, Malmö.

f


Inception

Kröp ner i sängen och kollade på tokhyllade Inception inatt. Hade väldiga förväntningar, men slutade precis som Shutter island med ett spontant jaha. Visst är den är snyggt gjord, innehåller bra skådespelarinsatser och har en cool story, men ändå - jaha.

Någon som vet vad filmen egentligen går ut på?

Det har gått från grå höst till sträng vinter på mindre än två dygn. Får nog leta fram en vinterjacka.


Skadegörelse

Jag har allt varit en liten vandal jag också. Lagt stenar på järnvägen, stått på bron över 45:an och spottat på bilar á funking-åmål-style, ställt tiotalet julgranar utanför en okänd människas dörr... Att smasha rutor, bränna upp en skateboardramp (som några ungar stått och spikat på hela sommaren) och slå sönder någons bil, det är fan ändå att gå för långt. Idiotiskt. Hoppas att de små nissarna åker dit.

Det tisslas och tasslas i Åmål, mer än man kan ana. Konstiga saker på ingång. Dåliga grejor.

Pensionärsjävlar är ny måndagsunderhållning, en mycket bra sådan.

Fick min första får-jag-inte-kaffe-så-överlever-jag-inte - attack igår. Var så desperat att jag klunkade i mig en kopp med kall Löfbergs. Ingen höjdare.

´Back to work.


nj


KRYSS

Snart dags för 100% Partykryss, Sthlm-Riga-Sthlm. Två dygn till havs. Börjar kännas, börjar dra.
Boj å håj.

s

Jews

DEN POLSKA VINTERN ATTACKERAR!
Ruskiga grejor det där. Tur att det finns badkar att tillgå när kylan kryper sig ända in i själen där ute.

Har nu inte diskat på två veckor. Fattar inte varför. Får nu käka pirog med sked, går ändå hyfsat.

Det är snart december?

Är lite fundersam om det är så bra att lira innebandy med en skadad menisk och mosat brosk i knät. Det har ju gått ganska bra hitills och det blir ju inte sämre. Har också vant mig vid att gå runt som dr. House, så varför inte fortsätta på inslagen väg? Kommer jag säkert att få käka upp i framtiden, men det hör ju inte till nuet.

Telefonjack? . . . . . . . . . . nä tack.

Salut

Allmänt

Har gjort ett jobb för Provinstidningen idag.
Hästhoppning.
Sjuhelsikes läskig sport det där med stora djur inblandade och stor olycksrisk. All cred åt dig som behärskar ridandets ädla konst.

Att sitta i ett stall och frysa hela söndagseftermiddagen är däremot ingen höjdare. Till och med kaffet osade hästskit.

Kvällen i övrigt har inte inneburit någon söndagsångest, utan bara glädjerus efter MFF:s allsvenska guld. Har aldrig hejat på laget mer än att jag gillar de andra klubbarna mindre, men det blir det nog ändring på nu. Minnesvärda scener från Swedbank stadion när 24 000 skåningar smäller till med skönsång och årtusendets tifo.

Haauul som ein rööögad eooooll, seetter han beoool i meoool, Agon Mehmeti, Agon Mehmeti!

Har fått skräp i ögat. Svider, rinner och kletar. Hoppas det går bort med sömnen, annars lär jag inte sälja en pryl imorgon...

Vad säger SD-anhängare om att Sveriges största getto tar SM-guld i fotboll? 20 nationaliteter i samma lag - enade. Hela staden bakom laget. Vad hade MFF, Malmö och svensk fotboll varit utan vår slappa invandrarpolitik?

Salut

d

fiasko

Kvällen hos Elin ute i Tösse var kalas på alla sätt och vis.
Sedan blev det taxi in till stan och förfrusna fötter i en oändligt lång kö in till danspalatset. Väl inne ville jag ju hänga av mig jackan, vilket jag nekades till. "Fullt i garderobhttp://publishme.se/1162229/entries/article/100445752/?pub=1en" och "du får ha den på dig helt enkelt" hette det.

Vem fan vill gå runt med vinterjacka inne på krogen?

Blev nekad pengarna tillbaka av Arian (bossen), trotts att jag inte varit inne. Ställde därför till med en scen och började gorma och gapa. Fick pengarna tillbaka.

Såg en stund senare att Arian sprang runt på parkeringen och samlade in tomburkar och glas. Tänkte att det kunde vara ett bra tillfälle att prata med honom och be om ursäkt, men fick då tröjan söndersliten och "du är inte välkommen här något mer, du är portad för alltid" som svar.

Portad från Åmåls enda uteställe - great.
Förtjänade jag det - nej.
Vad jag tycker om HC idag - .....






Knee

Fick svar från ortopeden på NÄL idag. Angående knät alltså. Magnetröntgen visade skador på menisken, kraftig vätskebildning och mosat brosk. Detta mynnar troligen ut i en operation så småningom.
Det var ett spontant yes som flög ur mig när jag läste detta. Känns gött å veta vad som är fel och att det troligen kan göras något åt det.

Får dessutom göra debut på operationsbordet. Häftigt.

Första ölen är nu öppnad, väntar på att Frida ska hämta mig. Tösse it is.

Hann med en match i korpen under frmiddagen. Resulterade i en seger, 10-0. Har således 98,5 i räddningprocent efter två spelade matcher. Monster.

Ses i vimlet!

Salut

d

Svart, vitt?

Idag är det halloween på hc, vilket innebär utklädnad. Jag har varken köpt eller planerat något. Är väldigt sent ute.

Storhelger som halloween, juldagen, nyår och påsk har en tendens attt alltid bli lite sämre än förväntat. Man går liksom och laddar i flera veckor, skaffar sig nya trasor och planerar allt i detalj. Ändå slutar det allt som oftast i en helt vanlig utekväll, alt. panikångest.
Därför har jag valt att inte tänka på nåt den här gången. Tar det precis så som det kommer. Förhoppningsvis en grym taktik.

Matchen mot Gunnarskog igår kväll var ingen höjdare. Var nog fler glåpord och fula efterslängningar i en match som slutade med förlust, 2-5. Är för egen del ganska nöjd med insatsen, är ju ingen trollgubbe eller ädel springare, utan bökar och stökar för det mesta. Därmed passade matchbilden ganska bra.

Låg och såg på Bartenderskolan inatt. Plötsligt dök Orfanidou street på Rhodos upp, med min gamla chef Dino i fokus. Fick mig att börja längta Rhodos-sommar igen.

Nu - Kalstad.
Sen - Vet du?

Skåneland

Bokade just en resa till Hjärup. Det är Hanna Hansson som kommer att få sig lite värmländskt besök i nästa helg. Ska bli gött som fan att komma bort från vardagen och umgås med lite nytt folk, behövs emellanåt. Krogrunda i Malmö är det som gäller alltså.
Nice.

x
Jag och Hanna var på äventyr i somras.

Adams-Ray

Har längtat som en dåre, och nu är den äntligen här - Svart vitt och allt däremellan av Daniel Adams-Ray. Är nog bara Coldplays Viva la vida som varit lika efterlängtad.
Och visst levererar han, Daniel. Tillsammans med Linnros och Springsteens nya Darkness-matrial så kommer jag uthärda också den här vintern.
Vad som kommer surra i öronen när jag transporterar mig fram på tågrälsen i Indien är ingen högoddsare precis.

Tack !


SKÄRPNING!

Nu får det va nog - ge fan i att cykla på trottoarerna!
Ja, detta uppanar i alla fall Bibbi Moberg om i dagens upplaga av Provinstidnigen. Tycker jag är helt riktigt, finns några riktiga snorungar som handlar helt utan respekt och förvandlar våra trottoarer till High Chaparall. Så vill vi inte ha det i vår lilla stad, respektera det eller ta debatten med Bibbi Moberg ( = utdragen och plågsam död)

Så.

Provinstidningen har också fått en ungdomssida. Bra, men ändå inte. Hade hoppats på att upplägget skulle bli ett annat. Som nu är fallet känns sidan som den blir av ungdomar för vuxna. Ett öppet och informativt forum hade varit klart mycket bättre, i alla fall i mitt tycke.

Jean Claude heter en typ som sålde sin dator mot en bil. Nu har han flytt till Småland och ägaren till datorn är inte nöjd på oss, eftersom den inte fungerar. Bra historia, ännu bättre namn - Jean Claude. Hoppas han kommer undan.

Nu ska jag åka till Säfflää och käka på donken. Ska bli gott.

Salut

GRÅ

Nu är solen och värmen borta för de kommande sex månaderna.
Välkommen, herr höstdepression.




RSS 2.0