F-kändis

Dagens Expressen ser ut såhär:

d

För exakt ett år sedan - på samma klubb, samma scen - såg det ut såhär:
d

Kör, bare kör!

Låt mig ta dig ut till Rissne, baby!

Fick ett nytt körkort igår (mitt gamla var borttappat sen ett halvår tillbaka). Man brukar ju säga att det är omöjligt att "se bra ut" på sitt körkort, eller i passet. Därför tog jag saken i egna händer - knäppte mitt egna ID-foto i butiken - och fick ett magnifikt resultat som visar att man visst kan se anständig ut. Kommer stolt att visa upp mitt körkort i kommande trafikkontroller, krogbesök eller bankärenden.

Salut.

d

Slit

Idag är det inte roligt att jobba. Längtar redan efter sängen.

Memories.
s

Vill du höra hur det låter, bejbe?

Oskar Linnros har skapat ett mästerverk. Spåren Debut (med stort utropstecken), Genom Eld, Från och med Du, Din Mamma och Ack Sundbyberg, är magiska. Texterna briljanta. Lyfter på hatten och sätter upp Linnros på tavlan över personliga favoriter.

Salut.

Du undrar vad som kommer hända baby
Det är första gången vi är själva baby
Det är såhär det kommer kännas baby


s

Glasvegas in da foot

Som jag skrev i fregående inlägg - en glasbit har troligen letat sig in i foten. Ingen större deal, trodde jag. Knallade iväg till doktorn på morgonen, och där blev det åka av vill jag lova. Istället för att bara ta fram en pincett och plocka ut någon liten flisa, så åkte stora sprutan och kökskniven fram. När jag väl fått hela underbenet bedövat, började en mycket märklig procedur. Jag som aldrig tagit något bedövande, har nog aldrig riktigt förstått vilken märklig känsla det är att se - men inte känna!  Doktorn (mycket duktig) började skära-klippa-klämma, blodet rann på friskt, och jag satt stum och bara kollade på.
Efter en liten stund grabbade farbror doktorn tag i en brutal pincett och drog ut en fin liten glasskärva. "Att du fått in den här stora så djupt är imponerande" , var hans kommentar.

Att springa 2km på fyllan - med en glasbit i foten - ska jag aldrig göra om. Det får onödiga konsekvenser.

Eftersom bedövningen inte släppt (känner inte mina tår), så har jag fått ledigt från jobbet idag. Förmodligen imorn också. EM på TV it is!

Blire After beach i Säffle ikväll?

s

Helvetesweekend, part numero Dos

Måndagar är värdelösa, brukar det inte låta så? Jödå, men den åsikten ändrar jag nog från och med nu. Måndagar kan vara gryma. Den här måndagen var legendarisk.
Efter att ha vilat hela söndagen med TV-spel, pizza och film, så var det på måndagen startskottet gick för operation "Åmålisera Halmstad". Inledde med att ta bussen ut till Tylösand, varpå vi alla bara stod och gapade vid ankomst. En strand som är far much better än utomland, snygga människor i väldigt lite kläder och glassiga vibbar från allt och alla. Tog några öl, badade och bara njöt.
Måndagsklubben på Tylösand var det stora målet med resan söderut från Götet. Har hört på omvägar att det ska vara något utöver det vanliga, och det är bara att instämma i. Anländer klockan 23:00 gör vi, och kön ringlar lååååångt. Väl inne, tja, där kände man sig som en liten prins. Mäktigare klubb med läckra människor i en makalös miljö, får man nog leta efter. Vi körde stenhardt, say no more.
Jag kom naturligtvis bort, och vips var mina skor också försvunna. Åkte med ett gäng till deras lägenhet på efterfest, smet därifrån och sprang barfota hem till Bäckström. Fick en glasbit i foten.

Idag  har jag legat nerbäddad med värkande fot och huvud. Imorgon blir det därför ett besök hos farbror doktorn, som förhoppningsvis kan få ut glasbiten. Måste också köpa ett par nya skor...

Den här långhelgen kommer jag förmodligen aldrig att glömma. Den har vart perfekt på alla sätt och  vis. Tack grabbar!

Nu är jag bitter, sur och trött. Ska upp och jobba om några timmar.
Salut.
sjsgfd

Helvetesweekend, part Uno.

Voj, voj - e åter i Åmål.
Den gångna helgen går inte att beskriva med ett blogginlägg. Det finns så många historier,  äventyr, kärlek, att det skulle ta mig en helkväll att klottra ner allt. M a g i s k t.

Allt började i alla fall i Göteborg i fredags. Jag, Coopa, Proper och Kimsan ockuperade en pitoresk campingstuga i Möndal, medan de andra gabbarna körde på lägenhet i stan.
Axplock från Götet:

- Coopas mystiska försvinnande, natten mellan fred-lörd. Det sista vi hörde av honom var ett samtal vid 1-tiden, därefter de nada. Eftersom vi alla splittrades åt olika håll så var det egentligen inget konstigt med det. Först dagen efter, då Coopa varken svarar i telefon, befinner sig i stugan eller hör av sig, så befarade vi det värsta. Vi fann honom till slut på Ullevi - välbehållen.

- Sandbergs helvetesnatt (den samma som coopas). Efter att ha kallat en Glenn "ditt jävla hövve", blev han ikastad i en av Göteborgs kanaler. Efter att ha "simmat för livet", passade han också på att gå igenom en taggbuske å riva upp armarna, samt sova i trappuppgången eftersom alla däckat i lägenheten och inte ville öppna.

- Förfesten at Toves med ett gäng goa damer, samt efterföljande Club Trägår´n. Mama Mia.

- Gothia Cup-finalerna på Ullevi.

- Natt nummer två på Trägårn, som slutade med John Blund på Scandic Crown, John Blund på Max, samt en långpromenad med ett psyko. Hemma lagom till frukost.

- Fylle-golfen med undertecknad som vinnare.

 När söndagen väl kom så kändes allting en aning bittert. Jävligt bittert. Besultade oss därför för att förlänga helgen med en tripp till Hamlstad. Mer om detta läser du om i part numero Dos.

GBG i bilder.

dedkj 


Disco Pogo

- Är en bra låt. Inte lika bra som Wenospeakamericano, but still, bra shit!

Gick 18-hål med Coopa och Kim, sent igår kväll. Min sving är inte alltid vad den varit, blev därför 10 över par. Cyklade besviket hem och tröståt en persika, tillsammans med JD, Genetor, Turk och alla andra i fantastiska Scrubs. Dessvärre lyckas man aldrig blunda när man satt på denna serie, och därför är dagens upplaga av David Lövgren tröttkörd.

Ska börja jobba nio idag - ett brott mot de mänskliga rättigheterna.


Tove Byröd står för kalaset i Götet på fredag. Bra initiativ där!
r

Janne

Jan Rippe sprang igår ut ur en dörr precis framför mig i Smögen. Jag hojtade naturligtvis till - JAN RIPPE! Han såg besvärad ut och gick snabbt där ifrån. Det är jobbigt att vara rikskändis.

Nu ska jag gå till butiken med en ostmacka i handen.

Salut.

s

West side!

Åkte - för andra gången den här helgen - iväg på en spontantripp. Även denna gång bar det västerut, nämligen till kustens bästa smultronställen. Däremot var det ingen gapig nöjestripp med dunka-dunka tillsammans med grabbarna, utan en stillsam utflykt med Mor.
Började med Grebbestad och smekte därefter kusten ner till Bovallstrand. Baktanken var väl att träffa på Linda & Josefine å spana in hur deras liv ser ut där nere, men dom hade dessväre åkt iväg för att kika på grisar. Vi satte oss och åt räkor á 200kr på deras lilla strandcafé i alla fall - mycket gott. Åkte vidare till Smögen, och där stötte vi på damerna i alla fall. Blev en kaffe och lite allmänt tjat innan hemfärd. Trevligt, trevligt.

Av någon konstig anledning, så var det första gången på 5 år sen senast jag var på västkusten. Varför kan man undra - det är 10mil och makalöst skön feeling där ute? Någonting säger mig dock att det inte var sista trippen dit för sommaren.

Nu är jag trött i ögat, vägarna över Munkedal - Stigen - Brålanda är fanimej inte att leka med.

Imorgon startar en ny arbetsvecka, ska bli kul. Arbetet står jag väl egentligen likgiltigt inför, det är veckoslutet i Götet som lockar. Schibby.

w

Bluesen

Varför vi älskar bluesfestivalen?

r


Götet

Drog hastigt och lustigt till Göteborg igår eftermiddag. Snackat om att dra en vända till Liseberg hade vi, jag och Proper, men att det skulle bli igår fanns det ju inga egentliga planer på. Hoppade bara in i hans rallybil, pickade upp Coopa och Kim, tog en vända runt systemet - styrde kosan mot Götet. Ett par timmar sedan stod vi i kön till Balder, småroliga av Kir - förväntansfulla som de små barn vi innerst inne är.

Blev en kanondag med massa spring, snurr, flyg, köande och sol. Avslutade med en tripp till Mölndal, mosbricka på Statoil och massa dunka-dunka genom Frändefors.

Spontant är ALLTID bäst.

Tror att Gothia nästa helg blir legendary.

ssss

LISEBERG!

För tjugo-talet minuter sedan satt jag och skrev dynga här i bloggen. Jag skrev att jag var så sjuk att ett besök till vårdcentralen är nödvändigt.

Jag tar tillbaka det och drar istället till Liseberg med Proper, Jocke och Kimsan.

Spontant är ALLTID roligast.

Mot Götet!

Sjukstuga

Det är många som ligger hemma och harklar saliv för tillfället. Är det hettan som tar kål på folket mån tro? Jag ska i vilket fall som helst pallra mig iväg till vårdcentralen om ett par minuter och få mig visiterad efter elka bakterier och virus i hals och blod. Tre veckor av snusk i näsan får liksom räcka.

Var på friidrott igår kväll. Tingvalla IP i Karlstad. Mycket högklassiga tävlingar rakt igenom må jag säga, med 800m som absoluta höjdpunkt. Claessons muskler stelnade som Karlssons klister och blev ifrånsprungen av en imigrerad finne, samt min gamla antagonist Asplund från Umeå. Det är både sorgligt och förtjusande att se sina gamla konkurenter stå i rampljuset och få TV-tid flera dagar i veckan. But hey, that´s life.

Nu blickar vi framåt. Efter en kanonvecka på jobbet, så är det helg - dock utan några som helst planer. Är ju så sugen på att hitta på något kul, typ liseberg, typ paintball, typ västkusten, typ roadtrip. Är det någon som känner som jag? Call me.

En vecka till Gothia i vilket fall. Börjar pirra i mina cojones bara jag tänker på det. Dumheter!

Dags att besöka farbrorn med stetoskopet.
Have a nice day.

r

House Jr.

Ungefär så kände jag mig igår. Som dr. House alltså. Mitt högra knä är helt åt skogen, vilket gör att jag haltar mig framåt på en Housisikt sätt. Dessutom mår jag kalaskasst i hals och lungor. Knaprar därför piller stup i kvarten och är allmänt otrevlig. Det är House och jag.

Ska gå till vårdcentralen idag, se vilka åkommor jag dragit på mig egentigen. Känner mig rejält sargad och ur funktion. Inte lätt att se eller vara trevlig mot varken kunder eller omgivning i övrigt då.

Gick och la mig vid 20:15 igår. Idioti.

Ha en bra dag allesammans!

Knee

Lirade boll med eliten på Mossängens konstgräs igår kväll. Spel 3-mot-3 på liten plan - tournament style. Var förbannat roligt. Passade även på att ta ett nattbad med Kimen & gustas innan det började blixtra och dundra (ja, vattnet är såpass varmt att man faktiskt kan ligga i). Jobb + flera timmar fotboll + nattbad + frusen = däcka och sussa sött tills klockan ringer.

Men inte inatt.
Mitt överkörda Rhodos-knä var inte alls lika road av måndagens bravader, och bestämde sig därför för att skrika och svullna upp ordentligt. Omöjligt att somna. Sju avsnitt av Scurbs senare, runt halv4, så lyckades jag äntligen däcka av ren utmattning. Tack JD.
Nu sitter jag här, övertrött med ett djävulskt ben som fortfarande skriker. Time to work. Kommer att bli en slitig dag, det kommer det.

Bjuder på en bild från framtiden - min nygifta fru och jag:
d

No problemo!

Inga problem att tagga om inför en ny arbetsdag. Drar igång "let me entertain you" med en viss Robbie och känner att idag, idag blir bra på säljfronten. 3min tills instämp.

Ha en bra dag i solen alla!

Salut!

Classic

Satte mig under förmiddagen och såg igenom några VHS-band med Mumin. Vilka fullkomligt strålande karaktärer och miljöer som Tove Jansson har kommit på. Rösterna, ljudeffekterna, handlingen - ALLT - är lysande. Underhålning och pedagogik på absolut högsta nivå.

En personlig favorit:
t

Tropiskt!

"Det finns ingen plats jag hellre skulle vilja vara på under bluesfestivalen". Kan bara niga, bocka och instämma i vad Kimsan konstaterade. Åmål under bluesen är någonting helt makalöst. Har, som ni säkert läst i tidigare inlägg, aldrig varit hemma då festivalen ägt rum, har heller inte förstått vad stan fullständigt exploderar under denna helg.

Det var magiskt.

Torsdagen var uppvärmning som blev så mycket mer än förväntat.
Fredagen var gårdsfest hos mig med mycket folk, mycket dricka, en del vattenpipa och massor av kärlek - som tyvärr slutade med sjösjuka inne i hamnen och tidig hemgång, tillsammans med en krigsveteran från Vänersborg.
Lördagen var arbete (med den värsta bakfylla man kan tänka sig), strandliv på Örnäs, grillat, husfest hos Lundhs, nattbad på Örnäs, samt en jävla massa skaka på Danspalatset. Avslutningsvis en pizza vid ån och hemgång i soluppgång.

Gud gav oss också tropisk värme under helgen.

ÅMÅL - Sveriges bästa sommarstad (trodde aldrig jag skulle få skriva något så urkorkat).

e

Bluesapa

Känner att jag kommit in kanon i rutinerna. Lärt mig massor. Kan sälja. Dagen har gått kanonbra, framgångsrika sälj och trevliga kunder. Fint väder.

Då stegar herr Bluesapa in, en kvart före stängning. David är trött men nöjd.
- Hej, jag vill ha en sladd mellan min CD-spelare och bärbara dator. Så att jag kan spela Spotify på den. Fattar du?
- Ehm... Visst, jag ska kolla. Ställer mig framför hyllan med 10 000 olika sladdar. Ögonen går i kors. Vadå från CD-spelare till data? Spotify? Menar du en vanlig apparat som man stoppar CD-skivor i?
- Ja, en sån sladd ska jag ha.
- Okay... Jag tror inte det är möjligt att koppla datorn med en USB till en CD-spelare och spela upp ett program i den. Jag ser i vilket fall som helst ingen USB som passar till en sådan. Du kan ju koppla datorn till högtalarna om du vill?
- Högtalarna sitter ju på burken!!!!! Nähä. Nä, ni kan ju ingenting här. Expert, bah. Jag går till datatema.

Min arbetsdag såg ut att sluta sådär. Men värre skulle det ju bli. Gubben stegar in genom dörrarna 10min senare med en sladd i högsta hugg.
- HA! Här ser ni! Det går ju visst!
- Ja, tydligen. Tvivlar dock fortfarande på att du kan spela Spotify i din vanliga CD-spelare.
- Du kan ju ingenting. Adjö.

Så kan också en arbetsdag ta slut. Kan någon bekräfta att det går att koppla i datorn i en CD-spelare och spela spoitfy? Är det jag som är helt okunnig i teknologins värld?

GOTHIA!

En av mina största drömmar kommer att gå i uppfyllelse om mindre än tre veckor! Eller, njae, men ändå någonting som jag väldigt gärna vill uppleva en gång här i livet - Gothia Cup. Nej, jag ska inte spela själv. Ska dit som åskådare, om ens det. Gå på Gothia disco (med alla 13-åringar), finalerna på Ullevi och två dagars utgång i Götet blir det i vilket fall som helst. Kanske en tur till Liseberg, vem vet. Nog med dumheter lär det bli i vilket fall som helst, konstigt vore annars när det vankas roadtripscamping med en line-up som Coopenhagen - Krave - Kim - Sand.

Legendary.

w
Här är det ingen åldergräns, minsann!

Testing, testing!

Damp ner ett kuvert adresserat till moi häromdagen. Visade sig vara från DLIK och deras arrangemang Baldersnäsjoggen. De två senaste åren har jag totalt ignorerat deras inbjudan, men i år är det annorlunda. För första gången på två år, så har jag faktiskt en fysisk status som skulle kunna klara av att träna inför ett lopp. Finns också en liten farbror i huvudet som skriker efter att få tävla igen.

Tänker därför: Varför inte - vi kör på´t!

Det var tre år sedan jag sprang på Baldersnäs senast. Den gången kom jag tvåa, knappt slagen av Bajsmannen från Strömstad. Veckan efter plockade jag hem två medaljer på junior-SM i Nyköping. Om vi nu ska reda ut förutsättningarna inför loppet, jämfört då och nu:

Träningsmil/vecka:
då, 10-13
nu, 0-1

Vikt:
då, 63kg
nu, 74kg

Fysisk hälsa:
då: topptränad, grönsaksätande, icke utgående eller drickande pojkspoling.
nu: smygtjock, chipsätande och drickande nattmänniska som sitter alldeles för mycket framför datorn.

Målet blir därför att ta mig i mål på ett värdigt sätt. Sen om det tar 20 eller 30min på den 6km långa banan, det spelar inte så stor roll.

Då kör vi.

s

Likgiltigt

Den här dagen kommer att försvinna ut i universum som en... Äh, skitsam, den var ingenting att ha helt enkelt. Gick upp - käkade - såg på TV - sprang - käkade - såg på TV. That´s it. Återhämtar mig fint efter en inte helt nykter (inte heller onykter) natt och inför en ny arbetsvecka. En vecka som jag jag fr övrigt ser väldigt mycket fram emot. Rivstartar med tre dagar på kneget - vilket jag tycker är skitkul - och avslutas med trav, bluesfestival, luddisfest i Karlstad och så vidare.

Var ute på äventyr uppe på Åmåls tak inatt. Vi blev busted på ett väldigt olämpligt ställe - på en olämpligt hög höjd. Inte så mycket panik, men en del obehag då vi inte borde befunnit oss just där, just då.

Gårdagen blev annars väldigt lugn. Småfester här och var och några öl, that´s it. Skönt, trots allt.

Känns det inte konstigt med en sådan tropisk värme som vi just nu upplever här hemma? När jag är på Rhodos (eller annanstans) köper jag att det är 30 grader tryckande på natten. När jag däremot ligger i min egen säng och det bara klibbar sig och trycker i skallen, nej, då tycker jag inte alls att det är lika roligt. Tycker heller inte det är rkul när air conditionen i butiken crashar ihop pga hetta. Inte när jag ska byta plats på tio 32-50" TV iaf.

g
Im on fire.

Sommar

- Fotbolls-VM
- Kycklingfilé, rotfruktsgratäng och honungsmarinad på grill
- Öl
- Vuvuzelas
- Hos Jocky
- HC vid skymning
- Deutschland, Deutschland über alles!!!

SOMMAR 2010

d

African people

Dom håller ju för faen inte i pressade lägen, afrikanerna. Det är jävligt synd, vore trevligt med ett lag från hemkontinenten och som inte uppräder så förbannat propert.

Har fått min vuvuzela idag. Mamma är inte lika förtjust som jag.

Har känt mg ganska låg sen hemkomsten. Hosta, orolig mage, energilöst och knäsvag. Börjar dock repa mig och känner en enorm motivation inför arbetet och vad som kommas skall i sommar. Det är skitkul att det ändå känns så bra, trots att den roligaste biten av sommaren faktiskt redan är över.

Finns planer på en långweekend i Göteborg över Gothia Cup med grabsen. Ser jag verkligen fram emot, kan bli en kanonhelg. En tur med grabbarna från Charlestown, tripp till Åland med Ilze Lukins, utflykt till Linda på kusten och annat smått och gott finns också med i planeringen. Får försöka knepa ihop det med det arbete som också måste göras.

Fick in några tusenlappar från ett okänt norskt konto igår. Ibland händer märkliga saker, allt för sällan är dom så här bra. Tack, tack.

s
John Rambo Jr i förfriskat tillstånd.

RSS 2.0