How i meet...

your mother!

Har aldrig tagit mig tid till att kika på denna underbara serie. Det tacker jag för idag, har ju fyra säsonger kvar att njuta utav, nu när den första är avklarad.

Ordet "rugguggla" är nog det mest majestätiska ord jag stött på.

Chips, cola och en jävla massa TV, så ser kvällen ut. Ska njuta av vetskapen att jag faktiskt är ledig imorn. Kunna sitta i lugn och ro, dricka mitt morgonkaffe och vara kritisk till mitt heluppslag i Provinstidningen. Ledighet rocks!

En gång till: RUGGUGGLA!
Känns lite oklart vad själva innebörden av ordet är, googlade därför saken. Första träff var den här bilden, hål till godo:


f
En riktig rugguggla!

Sing with me

Är i grym säljform för tillfället. Grym. Gick därför av kneget redan vid lunch idag, måste ju bevara flowet inför helgen då det verkligen kommer att brinna i knutarna.

Nästa löneavi kommer att va fet!

Har lyssnat och sett mycket på SD:s Jimmie Åkesson de senaste dagarna. Mest för att vi har haft en TV igång inne på lagret som har rullat med alla samhälls- och debattprogram som SVT brukar sända på förmiddagarna, men också för att jag varit intresserad. Missförstå mig inte nu, men Jimmie Åkesson är inte så dum som han verkar. Han smyger verkligen i vassen, trycker hela tiden på rätt saker och har en del vettiga åsikter gällande integrationspolitiken. Jag förstår varför han har anhängare. Tyvärr.

Bakom den där städade fasaden däremot... Där brinner nog helvetets eldar för fullo.

Ser på TV att en snygg fransos sitter i ett badkar fyllt med rödvin. Ska tydligen vara bra för hälsan. Blir nästa projekt, får njuta av det badpaket jag köpt på Life hälsokost så länge. Vanilj i olika former, toppat med rosenblad. Nice.

Salut!

f

Dassigt

Dagarna är obarmhärtigt kylslagna, vinden isar och mörkret tränger sig på oss redan vid 6-snåret. Har arbetat nio dagar i sträck, har ont i ryggen och ser bara väggen framför mig.
- Det är höst igen.

Tur att badkaret, Shantaram, doftljus och JD finns.

Kommer bli mer jobb på PD-sporten framöver, kul. Finns även ett projekt för framtiden som jag förmodlien får klartecken för snart. Journalistdrömmarna lever.

Sålde som faen idag och fick godis som muta av Canal Digital. Haribou-björnar. Nice.


d

För mycket...

Jag känner mig rutten. Har nu jobbat åtta dagar irad, går in på den nionde om en stund. Det känns, men det känns inte bra. Ögonen limmar, halsen den svider och ryggen värker. Skulle kunna döda för att få krypa ner i sängen, dra ner persiennerna och somna om för resten av dagen.

Fick lite plåster på såren igår, då ett mail damp ner i inkorgen. Butiken har blivit nominerad till årets "hemliga shopparn"-pris på Expert-galan. Vi får in lite kunder då och då som enbart är inne för att se hur vi sköter oss. Hur vi bemöter dem, kunskap och avslut på sälj. Vilken service vi erbjuder. Tydligen e vi jävligt grymma, och är alltså en av de tre bästa butikerna i Sverige beträffande service. Kul!

Spana in mina underbara bilder i Provinstidningen idag.




BUSTED!

Mamma kom igår inrusande i butiken med ett brev i högsta hugg. Brevet var adresserat till mig - avsändare Polisen. Var ganska nervös när jag öppnade brevet, i och med att jag inte hade den blekaste aning om vad det kunde handla om. Sen brister jag ut i gapskratt.

Kortfattad beskrvning:
Gick och drack en starkcider framför polisbussen som förverkades på plats. Ingen erineran.

Utrredningsanteckningar:
Oklart vart David har fått cidern ifrån

Beslagtagen egendom:
1st CIDER, Kopparbergs 50cl 4,2%.

Jag blev alltså busted i lördags, då jag var påväg till HC tillsammans med mitt färdmedel. Polisen hällde ut den lilla slurk dricka som var kvar i burken, eftersom det är förbjudet att dricka på offentlig plats. INgenting mer med det, vi stod och snackade en stund och hade det trevligt, jag och konstaplarna. Men tydligen finns det alltså nissar som sitter och skriver rapporter för detta och skickar ut till den haffade personen i fråga.

Humor.

d

Geeks

Var på datautbildning i Karlsta, igår. Det är alltid lika roligt med dessa utbildningar som Expert arrangerar. Det är jag och femtielva datafreaks från övriga Sverige. Som många av er säkert vet, så är inte jag någon Rainman när det gäller datorer. Därför kändes det helt fuckat när jag fick ställa mig upp inför hela gruppen av datatnirdar och förklara varför vi i Åmål är så jävla bra på datorer - bäst på sälj i hela regionen. Fick många snea blickar.

Annars var det en mycket lärorik dag.







VARSÅGOD

- Det är det här vi får.


I. D. I. O. T. E. R

Det finns tyvärr människor i det här landet som inte förstår. Som är rädda. Osäkra. Människor som har slutit ögonen och inte ser längre än sina egna fördomar. Personer som saknar kunskap, som inte läst eller förstår människans nutida historia.

Många av er har säkert läst eller hört talas om att judarna hade det ganska jobbigt för 70-talet år sedan.

Det parti som ni - PRAKTSOPOR - röstade in i riksdagen häromdagen, marcherade på gatorna med full naziklädsel för bara dussinet år sedan. Många högt aktade Sverigedemokrater har en bakrund inom nynazismen. Flera av dem som nu kommer att sitta i vårt lands riksdag, går öppet ut och hävdar att vi är bättre än andra folkgrupper.

Vad är en amerikan? Hur ser en britt ut? Finns det flest vita eller svarta människor i Sydafrika?

Kan inte dessa renrasiga och perfekta människor få bygga en egen stad ute i skogen någonstans, där dom kan njuta av allt det svenska och slipper beblanda sig med icke renrasiga människor? En stad där Sverigedemokraterna kan få vara ifred.

300 000 så kallade svenskar röstade SD igår.
Dock, icke att förglömma - vi är 8,8 miljoner motståndare. Let´s get ready to ruuumble!

f
Det här röstade många på igår. Hoppas ni är nöjda.

Ungkarl

Sitter och tuggar på gårdagens chipspåse, varvat med choklad från Lidl. Dricker energidryck. Har inga kläder på mig, heller inte orkat släppa ner persiennerna. Grannarna mitt emot har fri insyn. Klockan är halv tio.
Härliga livet.

Idag är i vilket fall som helst min lediga dag. Det innebär 18 hål på Billeruds GK, samt Resident evil i Karlstad, tillsammans med Proppan, Krave and Key.

Kanske dags att gå till valurnan?

Sossarna har fjäskat med ärtsoppa, Centern med ballong och kaffe, Moderaterna med gottepåse. Eftersom jag inte vet vad någon av Åmåls partier och dess kandidater står för, så får det blir en röst på Centern i kommunalvalet. Kaffe och ballong är oslagbart.

f

Nu...

går jag och lägger mig, som morfar skulle säga.

Salut.

English

Har haft tysk skytteltrafik ut och in ur butiken under morgonen. Tele2:s 3G-närverk ligger nere, men det har våra grannar från söder svårt att ta till sig.

Computer kaputt!


Vad som skrämmer mig mer (än att tyskarna inte förstår sig på Tele2), är min genomusla engelska. Jag ser dagligen på engelskspråkiga serier utan textning, har spenderat ungefär ett år av mitt liv utomlands, och har läst baskurserna i engelska. Men när det väl kommer till kritan så låter det inte speciellt bra. Jag får inte fram vad jag vill ha sagt.
Får bli hårtträning, Indien ligger ju runt hörnet å väntar.

Ikväll - Kungarna av Tylösand. Fantastisk TV-underhålling.
Nu - Episod fyra av nya Weeds, tillsammans med en Cappriciosa.


f

Joker och hans vänner

Rederiet-marathon och kladdkaka med brorsan.
Tisdag.

ki

Election

Det ska röstas i helgen, om jag nu förstått saken rätt. Första gången för min del. Har dock inte varit några som helst problem att finna vilket parti som passar mig bäst. Eller, parti och parti. Jag gör mer som amerikanarna, röstar på vilken person jag vill ska regerea Sverige.
Som jag ser det, så finns det bara två partiledare som rätt feeling och pondus.

Maria Wetterstrand & Fredrik Reinfeldt.

Men eftersom det är att rösta på Mona genom att kryssa för Wetterstrand...
Ja, ni fattar nog vem som får min röst.

Uppmaning till er som tänkt rösta SD:
Läs partiprogramet först. www.sverigedemokraterna.se. Förhoppningsvis ändrar du åsikt. Om inte - du är ett freak och är ursäktad för att hjälpa freaksen in i riksdagen.


Slätstruken

Jag försvann från blogghimlen, i alla fall för ett par dagar. Har helt enkelt inte haft någonting att dela med mig utav. Livet har varit blankt, och även David har varit slätstruken. Då är det lika bra att hålla keft.

Sysslolös har jag däremot inte varit. En runda golf i Grums, Linda-time och bio in Charlestown inledde helgen. Därefter styrdes kosan mot Nyköping (ni som fått konstiga mess, natten mellan lördag & söndag, ursäkta mig) och släktträff. Mycket trevligt. Annars, som sagt, mycket slätstrukna dagar i grå vardagslunk. Hösten är sannerligen här.

Kanal5:s Ullared sorlar i bakrunden. Räcker det inte med en säsong av dreten? Ja - Ullared är billigt. Det räcker så, Morgan och kompani är inget att hänga i granen.

Lite sällskap om ett par timmar. Humor gott folk, humor.

Är det inte dags för jul snart? Jag tycker så. Rewind till jul, tack!

d

BACKA RÅ!

Hamnade på ett kebabhak i lördags. Slutade inte så bra för mig - men vad i helvete?! Nollåttorna har ju inte koll på vad kösystem innebär, någon måste ju säga ifrån?



Alone

Ligger på mage, mitt på mitt nakna parkettgolv i nya lägenheten. Är snuvig, mår allmänt kasst. Tog därför ledigt från jobbet och fick mig en välbehövlig sovmorgon. Har sedan uppvaknandet sett fem avsnitt av Weeds, käkat tre stora portioner kladdkaka, samt druckit alldeles för många koppar kaffe. Släpper nu ut tonvis med gaser, men känner inte odören på grund av min täppta näsa. Mobilen är knäpptyst, Alicia Keys sjunger "now your in New York, the streets will make you feel brand new", och jag känner en stor tristess.

Känns ensamt.

Jag är inte den som har, eller har haft, några problem att gå ensam under längre stunder. Oftast njuter jag av det. Idag är inte en sån dag. Jag hade gärna haft någon i soffan bredvid mig - någon att käka kladdkaka med.

Den gråa vardagen visar sig från sin sämsta (bästa?) sida.

Salut.

x
Hon får mig på bättre humör.

Lite sällskap

Ingen missade väl att det var premiär för Filip & Fredriks nya program, Lite sällskap, yesterday? Om ni nu gjort det - se till och bänka er framför dumburken, nästa måndag vid 10-snåret.
Jag vet att många av er som läser bloggen inte kommer från närområdet. Ni undrar säkert om det verkligen är såhär på riktigt, om Säffle och Grums är precis så dräggigt och urtida som Lite sällskap vill få det till. Om vi pratar likt karaktärerna, ser ut som dom och är som dom.

Svaret är JA.

Nu kommer jag från Åmål och anser mig - pratar nog för hela staden - lite mer civilicerad än Säffleborna. Säffle är böndernas, raggarnas, pensionärernas och värmländskans huvudstad. Men det är ändå närområdet i ett nötskal. Jag kommer inte ifrån att det bara skiljer ett par mil mellan våra städer, och att banden mellan oss är starka. Det är mina medmänniskor, mitt folk.
Konstigt nog är jag stolt över det

Hoppas Sverige skrattar med oss - inte åt oss.

Verkar som att många går runt och är snorgärs för tillfället. Me too. Får se hur länge den här arbetsdagen varar, troligen inte länge.

Salut & snörvel

g


Teknologi

Är fullständigt kaputt efter dagens arbetspass. Inte för att det var ovanligt mycket att göra, utan troligen utav helgens bravader.
Skönt att då komma hem till soffan, ladda ner ett par episoder av Entourage och streama dem i fantastisk kvalité - direkt på TV:n. Dagens teknologi är helt jävla underbar. Köpet av min kära Samsung kan vara det bästa jag gjort. Fasiken va film det skall rullas i höst, gör nog bäst i att köpa hem ett lager med popcorn.

Söndagsångest, fast ett dygn försent. Börjar bli förkyld också. Huja.


j

Biggest looser

Jag vaknade inatt av att jag åkte med en smäll i backen. Hela sängstommen trillade isär åt olika håll, och där låg jag - yrvaken - och kikade mig omkring. Jordbävning? Vulkanutrbrott? Sjutusen springande kossor?
Nej, jag får nog skylla på mitt osunda leverne den senaste tiden. Min nya matchvikt, tillsammans med lite slarv vid ihopskruvandet av sängen, utlöste alltså en katatstrofal katastrof.

Är nog dags att köpa ett gymkort.

g

The dream

Uppstigning kvart i tolv, utcheckade och klara en kvart senare.
Frukost på Max i Södertälje, pisspaus i Arboga.
Arg negerrapp i Karlstad, Boyzone i Säffle.
Livet som vägpirat är kalas.

Hade god tid till reflektion under hemresan.
Varför bor vi i ett land, där mörkret och kylan dominerar 3/4 av året - och varför i helvete bor vi då ute i en av landets verkliga avkrokar? Här finns Stockholm med sitt nattliv, kultur -och nöjesutbud, närhet till Europa och karriärsmöjligheter. Vi lever det livet i två dagar, sedan åker vi hem till avkroken igen.
Vid infarten till Säffle möts vi av skylten "Välkommen till årets Skördefestival".

Dräp mig.

Nej, slut med bitterfittandet. Vi har haft en kalashelg, på alla sätt och vis.
Fredagen innebar fotboll på Råsunda. Att se Zlatan & compani in action, är en upplevelse som slår det mesta. Råsunda kokade verkligen, och det går väl bara att älska vårt "nya" landslag?
Stureplan var det som gällde därefter. Shakade loss och rövade omkring i våra kavajer.
Lördagen var kinesbuffé, förfest med ett gäng damer (gamla rhodosbekantingar), och nyöppnade klubben Lobby. Riktigt stilig klubb med stiliga människor och mycket pengar i omlopp. Vi var självklart VIP, och slapp därmed att köa med oflådiga människor.

Helgens frågeställning: Låser man in alla fula människor i Stockholm?

Salut & hasta luego.

sxdda


08

Vi kom inte in på Sturecompaniet, trots att vi var vi.
Stockholm är tydligen inte redo för varken mig eller mina kumpaner.
Vilka fåntrattar.

Medverkade för övrigt i P3 under gårdagen, då som ungersk mytoman. Småkul.

Salut & schteek.
(Helgen som helhet finns förmodligen att tillgå söndag kväll. Stay tuned)

m

Paparazzi

Gårdagen var bra. Inte nog med att vi slog nytt rekord över antalet läsare här på bloggen, så hörde ett par tidningar av sig för intervju, bland annat NWT.

Artikeln i PD var kanon, men man missade ju helt att hänvisa läsarna till den här adressen. Klantarslen.

Har nu helt flyttat in i lägenheten här uppe på Adolfsberg. Toan är invigd, bredbandet är igång, det har lagats nudlar på spisen och grannarna har fått ta del av min förälskelse till Mando Diao på hög volym. Feels good.
Det bästa med lägeneheten är badkaret. Jag älskar att ligga å plaska i ett par timmar, bli ett russin. Ni som läste bloggen redan för ett par år sedan, under epoken Karlstad, vet att jag spenderade större delen av mitt liv i ett badkar. Jag läste läxorna, såg på film, pratade i telefon - jag till och med åt i badet. Varför ligga i soffan och frysa om fötterna, när man kan ligga i ett rykande varmt bad med lavendeldoftande badskum och rykande doftljus? Nu när jag dessutom är 20, så kan jag ju dricka alkohol lagligt. Det innebär mer eller mindre att ett litet barskåp kommer att placeras inne på toan. Appletinis in the hot tub.... ahoo.

Nu styr vi kosan mot Estocolmo - östra Sveriges motsvarighet till Säffle.

Salut & stay tuned.

x

Kalas!

Fellows, nu strömmar det folk till bloggen! Genombrott?
Firas med kantarellsoppa mä ostmacka.

skålll!

kaffi, kaffi, kaffi

Att vakna med ett huvud som som spränger, ögon som limmar igen, samt en kropp som inte alls vill vara med och leka, är bland det absolut värsta jag vet. Den här morgonen är precis så.
Åt helvete.
Ska bli obeskrivligt skönt att sätta sig i bilen och styra kosan mot hufvudstaden, imorgon förmiddag. Koppla bort träsket i källaren, flytten till nya lägenheten, jobbet...

Slicka håret, på med stassen - schtek-schtek-schtek, vaska skumpan, in med två flaskor fanta & rosé - kom igen, nu kör vi bruuuuuudar!!!
Det är väl ungefär så jag bör agera för att smälta in på Stureplan. Eller duger det med gamla hederliga woooahh, upp på scenen för fan, slipsdansen, åtta stora starka och en såsig fyllekebab på Ceylan?.

Let´s find out! Stay tuned - dlovgren.blogg.se

d
schtek, schtek, schtek


Grötta.

Har nu flyttat in i min nya boning. Detta efter att ha jobbat hela dagen. Jag är såsig. Drygt såsig.
Sluter därför ögonen och smyger över kullen till Jonathan och Skorpan i Nangiala. Vi ska ha en trevlig natt tillsammans.

Salut och tack och stay tuned




Champ!

Kommer ni ihåg att jag skrev om en bloggtävling för ett par veckor sedan? Jag skrev ungefär att man inte kan tävla om vem som har den bästa bloggen, men att jag ändå tänkte ställa upp.

Och visst, jag vann.

Att min blogg är klart mycket mer underhållande än de flesta andras, och att jag skriver hyfsat bra, det visste jag redan. Jag trodde däremot inte att jag skulle ha en chans att kamma hem det. Förväntade mig att flickorna med sina dagens-lunch-och-det-här-har-jag-på-mig-inlägg, skulle sopa rent. Men icke.
Må bäste man vinna, brukar man säga va? För en gångs skull blev det så.
Tack! En rejäl boost av självförtroende har i detta nu belägrat mitt inre, bara att hugga tänderna i kunderna resten av eftermiddagen! Time for sales!

Motivering:

GOTT & BLANDAT
David Lövgen, Åmål // http://dlovgren.blogg.se/
Pris: Presentkort Intersport, skänkt av UNG2.0
David Lövgren utmärkte sig som en klar favorit hos i stort sett alla jurydeltagare. Med ett säkert, rappt och roligt språk blandas högt och lågt, alltid med glimten i ögat och ofta illustrerat med bilder tagna av författaren själv. En blogg att frekvent återkomma till och roas friskt av!

I juryn satt:
Moa Björnson, projektledare UNG2.0 (www.ungiamal.se)
Elinor Thuresson, journalist Provinstidningen Dalsland
Annika Andersson, bibliotekarie, Åmåls Kulturhus
Anita K Alexanderson, huvudansvarig Bokdagar i Dalsland
Johan Österman, ägare bokhandeln Röda Rummet, Säffle
Anna Lindh, ägare Säffle/Åmåls Annonstidning

Time to show some skillz!

Man kan säga att jag varit provanställd under de tre månader som jag nu jobbat på Expert. Jag har alltid haft en handledare på plats i butiken, någon som jag kan fråga i kniviga situationer, någon att lägga över allt ansvar på.
Nu är det slut på den lyxen.
Idag har jag fullt ansvar för mina egna handlingar, ingen att rådfråga eller luta mig tillbaka på. Alla gamla rävar, inkl mäster Jurgen, har slutat eller är lediga. Därför har jag ansvaret för butiken - öppning, sortiment, stängning, osv osv.

Känns... rysligt bra.
Expert goes Davidlisious.

d

RSS 2.0