tvåtusenochtio var året då...

- Jag packade en liten väska, hoppade på första bästa flyg och landade i Thailand. Tre veckor senare vände jag hemåt med kycklingsjuka i magen och stukad skalle.
- Djuren på Smådjurskliniken i Karlstad hade mig som buttler.
- Jörgen "Slana" Jansson insåg min talang inom sälj och satte mig i arbete på Expert. Ser i skrivande stund Slana som en av de personer jag ser upp till mest. Har trivts och trivs.
- Jag och Holmedahl inledde sommaren med att leva loppan på gamla, kära Rhoddan.
- Jag jobbade 90% av sommaren.
- Götet & Halmstad invanderades av Åmålare. En resa som jag fortfarande ser tillbaka på med ett stort grin, och som säkerligen kommer att kommas ihåg för en lång tid framöver.
- Andreégatan 3A vaknade till liv efter 37års oskuld.
- Kärleken bankade på dörren och förde en jävla massa osväsen.
- Motionsformerna var streethockey och en comeback (lyckad sådan) inom innebandyn.
- Lövgrens veranda var tillhåll för ett par idiotiska tillställningar.
- Linnros och Daniel Adams-ray var musiken som lirades.

Firar nyår med pojkarna, en trerätters middag och alkohol.

Salut, och gott nytt år!

d


Väs att du är 16

Sitter på toan och lägger en kabel. Börjar gapskratta. Kommer att tänka på Pölsa och säger till mig själv -väs att du är 16. Gapskrattar högt och länge.
En av mina absoluta filmscener, alla kategorier.

Vasågoda.


Dan före...

Det är väl så dags att sammanfatta året.
Behövs dock inga stora ord eller häpnadsväckande bilder, det räcker med Pojken som fastnade i gungan och fick hela Åmåls polis, ambulans -och brandkår på fötter.

2010 var Klase!

f

Relax

Känns gött å veta att detta endast är ett par veckor bort.

d

Unlucky leef.

Ligger i soffan och är snorig, fötvivlad, krossad. Har klarat mig undan från förkylningar, kräksjuka och all annan drit under hela hösten/vintern, men nu - precis lagom till årets viktigaste dagar (på jobbet) - då åker jag på en riktig jävla smocka av bacillusken han själv. Det är under dagarna precis före och efter julafton som det finns pengar att tjäna på arbetet, pengar som jag verkligen behöver till min Indienresa. Det är också nu som jag skulle briljera och visa vad jag lärt mig under hösten, lite av examensdagar.

malaka.

En och en halv månad kvar till Dehli. Det känns nu!

Lördagen på HC var den bästa på väldigt länge. Ordentligt bra förkrök hos Krave, mellanlandning på Hörnan och Dead by April bäddade för det.

f
Mina nya idoler.

Mexi!

Har, trots att det faktiskt är lördag, tillbringat större delen av dagen i butiken. Jobbade som vanligt fram till två (julrush...), men instället för att gå hem så korkade jag upp tequilan, satte skumtomtarna i knät och lutade mig tillbaka framför vår kära 60-tummare.

Tycker synd om alla ungar, mormödrar och styvmammor som kommer att få klappar inpackade av undertecknad. Att pyssla med nävarna har aldrig varit min starka sida.

Kvällen blir maxad, såklart. Lagfest hos Krave och Dead by april står på menyn. Läckert.

Lirade derby mot Säffle igår kväll. Vann gjorde vi, 10-5, och smaka på domaren fick jag också. Detaljer är överflödiga.

Salut

d

Remember

Ströget & tuborg, våren 2009.
Fantastiska minnen.

d

wah wah whaa aaaah!

Ni ska veta att det serveras fisksoppa till lunch i apartment dé Lövgren. Smarrigt.
Den här dagen har jag gått och väntat på länge - dagen då årets första slaskblask äcklar ner våra gator. Eftersom det ännu inte finns någon bil i mitt liv, så är jag tvingad att använda cykeln när jag ska ta mig någonstans. Detta betyder således att jag är pissblöt när jag når min destination, som idag (liksom alla andra dar) är jobbet. Kräver därför omplanering i vardagen då extrakläder ständigt måste medtas.

Åt helvete med svenskt väder.
Död också med SJ (inte för att jag åker tåg speciellt ofta, men väder och SJ hänger ju ihop).

Kan konstatera  att Vakna med the voice inte håller samma klass som tidigare. Byt ut allihop (förutom Kjelleman) och in med Pär Lernström, Soran Ismail, Carina Berg och jokern Joakim Coopa Wennersten.

Blir en maffig helg.

Salut

s




Vino tinto

Har druckit vin ikväll. Var förjävla gott.

Såg the Expendebles igår. Var en sjuhelsikes bra rulle.

Käkade min första lussebulle på lunchen. Smarrigt.

Har haft mycket drit på jobbet idag. Åt helvete.

Kommer att spela derby mot Säffle på fredag. Bring it on.

Tycker att klockan är alldeles för mycket. Tittar på sängen.

Salut och natti.




say you´ll come and set me free.

Klockan är alldeles för mycket och jag har parkerat under täcket, tillsammans med min trognaste vän. Jag har inte nämngivit honom än, trots att han varit mig trogen och närvarande i snart tre (korta) år. Förhoppningsvis håller han mig också sällskap i nåt år till, min fantastiska PC.

Har börjat brinna i knutarna ordetligt nu. I butiken alltså. Varenda kotte ska byta ut sin gamla dumburk nu när julen närmar sig, och cash är inte längre något problem i denna årstid.
Är nog bara jag som har en normalstor klump med deg på kontot, fast att det är december.
Märkligt.

Min resepartner har letat sig hem från grannlandet för att vi ska kunna planera inför äventyret. Har skissat ihop en preliminär rutt, men det mesta är långt ifrån spikat. Klart är i alla fall att jag ska få chansen att klättra lite i några av världens högsta berg, får spela golf 3000möh, kommer att strosa i världens vidrigaste stad (Kolkata), tänker discodansa runt på Dehlis motsvarighet till Stureplan, tänker bada bland likbålar och smuts i Varnassi, samt surfa omkring på såväl vågor-som moppar-som ravepartyn i Kerala med omnäjd.
Magnefiq.

Är ledig imorgon, måndag. Är rastlös för tillfället och ser därför denna vila som en plåga. Ledighet imorgon innebär bara en lång väntan på tisdag och tristess.

Coldplay är och förblir.

Salut och godnatt, fellows.


s




Löpning

Idag sprang jag hem från träningen. Första löprundan på ett par månader, 1,5km cirkus. Det var inte som på den gamla goda tiden, då en likvärdig distans var uppvärmning till uppvärmningen.
Fattar först nu vad idiotiskt mycket jag tränat och vad tränad jag än gång varit.
Oh my.



s

Innebäändy

Barbra Steisand - världens just nu bästa låt. Säg vad ni vill.

Ska iväg och lira lite innabandy, efter att ha legat och skrubbat mig ett par timmar i badkaret. Tror fan jag fått skabb av sängarna på hotellet (sket i lakan).

En helt jävla sanlös grabb stod förut och plingade på dörren. Stog och kollade på honom genom titthålet. Detta eftersom jag för stunden låg i badkaret och lyssnade på Barbra Streisand. Öppnar man inte efter två påplingningar, fattar man då inte att personen där inne inte vill ha någon jultidning?
Vad vet jag.

BARBRA STREISAND!


w

Innebäändy

Barbra Steisand - världens just nu bästa låt. Säg vad ni vill.

Ska iväg och lira lite innabandy, efter att ha legat och skrubbat mig ett par timmar i badkaret. Tror fan jag fått skabb av sängarna på hotellet (sket i lakan).

En helt jävla sanlös grabb stod förut och plingade på dörren. Stog och kollade på honom genom titthålet. Detta eftersom jag för stunden låg i badkaret och lyssnade på Barbra Streisand. Öppnar man inte efter två påplingningar, fattar man då inte att personen där inne inte vill ha någon jultidning?
Vad vet jag.

BARBRA STREISAND!


w

Snoozzer

Vaknade nu, strax efter fjorton. Känner mig fortfarande trött och sliten, inte minsta sugen på att kliva upp ur sängen. Tur att mäster Jörgen för förhand planerat in en ledig dag för undertecknad, annars hade det blivit en jävligt slitig dag.

Ska ta vara på den kommande eftermiddagen genom att låta fräsha till mig. Blir ett stopp hos frisören, ett i solariet och avslutningsvis ett i skidspåret. Popcorn för kropp och själ.

Fått inbjudan till nästa kryssning, 27-29jan. Den vill jag på. Väldigt mycket. Propblemet är att jag är långledig veckan innan och ska till indien veckan efter. Ibland vore det fina fisken att vara arbetslös, hörni. Får sikta på en fin helg i götet istället.

Ska gå och köra in en topps i örat nu, känns kladdigt.

Salut.


s

Östersjön, Entourage och allt däremellan

Sitter i lägenheten och är kass i skallen. Timmarna efter att man kommit hem från en löjligt fin resa - helvete. Alltid.

Helgen har i alla fall levt upp till förväntiningarna och lite därtill.
Båten var...full. Full med idioter, full med idioti, men framför allt full med Hartwall orGINal. De två dygnen ombord var en orgie med blåburkad dricka och ett löpande band med dumheter.
Minnesvärt:
- High five med Laserturken (the real deal).
- Försök till intrång på dansgolvet, endast iförd täcke. Fail.
- Zacke "vad vilda ni är" Skåningsson.
- Fjolliga Nemo och hans skäggande.
- Vår hytts vidrighet.
- Vår hytts mycket fina och hartwalliska fester.
- Ett par nya fina kontakter.
- Barbra Streisend (uuuh uuuh u uhhh uh uuu u uu)

När vi väl slutat leka sjöbjörnar så intog vi hufuvdstaden och hotell Fridhemsplan. Piffade upp oss (så mycket det gick efter 40 timmars rövande) och begav oss - kostymbeklädda - till Casino Cosmopol. Jag som inte spelar poker mer än någon enstaka gång varje år, gick in med inställningen att inte komma sist - kanske med lite tur nå  ett finalbord. Darrade som ett asplöv under de första rundorna, men kom in i spelet mer och mer efter hand. Timmarna gick och till slut satt jag där - vid finalbordet. Skön känsla. Sen rann det på, en efter en lämnade mina kombatanter bordet och min pengahög växde i stadig takt. Sen satt jag där - i le grande finale. Passade på att spela ut min finalmotståndare också, och kunde därmed inkassera 5000kr till Indien-kontot. Oerhört oväntat - jävligt roligt. Klase Leef.

Kvällen blev Entourage vid Kungsan, men ingen av oss var väl egentligen på speciellt hurtigt humör efter helgens bravader, och det blev därför en ganska tidig hemgång. Stockholm är bra, men man är allt bra jävla liten...

Thanks boys, legendary weekend!

Salut

sssdsed

like a g6 på E20an!

Kära läsare! Detta inlägg är bara så live som det går och bli! Bak i proppans nya audi sitter jag i detta nu och bloggar till er - från mobilen! Fantastiskt. Garrarna från säffle är tidsoptimister, vilket gjorde att vi kom iväg alldeles för sent hemifrån. En väg som ligger öde håller dock på att rädda oss från färjan som ligger och väntar i huvudstaden. Problemfritt är det däremot inte, då undetecknad saknar pass, vilket man tydligen måste ha för att få åka med. Vet egentligen inte hur jag ska lösa det hela, får hoppas på att fru fortuna (eller gustens goda ande) lär med mig. Annars vette fan vad jag ska hitta på. Fick ett nummer skickad till mig. Ringde upp det - jockiboi från kungarna svarade. Han och nemo ska med på kryssen. Mäktigt. Har på morgonen ätit frukost och diskuterat 3prat med 3accademy. Jävligt intressant och givande. Är verkligen glad i mitt jobb, blir bara roligare och roligare. Nu blir det radioskugga i ett par dagar framåt. Tar istället tlaskan i handen och drar på mig rhodos-brallorna. Till havs! Salut

Blixtas

Kikade hos Blixten på hemvägen. Vi mindes gamla tider och drack glögg.

s

Road 161

Gav mig ut på ett idiotiskt äventyr idag. Som jag skrev igår, så fick jag en tid hos ortopeden i Lysekil med väldigt kort varsel. Eftersom solen sken över Åmål och det var goa vibbar i luften - inga problem att köra de fjorton milen ner till silstryparland. Det var i alla fall något sånt jag tänkte när jag hoppade in i farsans Mazda och styrde skutan söderut. Problemet var att det började snöa söder om Tösse, och att jag däremed var ämnad att köra de hundrafyrtio kilometrarna i totalt snökaos och på urusla vägar - på mindre än två timmar!

Mellan Trollhättan och Uddevalla låg det tre bilar som nyligen kört av vägbanan, med mindre än en mils avstånd från första och sista bil! Brukar aldrig vara skraj bakom ratten, men idag var det fanimej obehgligt.

Hemvägen var lika äcklig den. Kom således hem först vid 9-snåret.

Farbror doktorn sa i alla fall att en opertion är att vänta, troligen i januari. Ska bli gott å kunna somna efter ett träningspass igen.

Lysekil - vilken fantastiskt fin stad! Stod länge nere vid Havets hus och blickade ut över kobbar och skär. Kände Håkan, Taube, McFee och Jan Rippe inom mig på en och samma gång. Det är något speciellt över västkusten!

Åmål blev inte Sveriges ungdomskommun. Hade någon bara kommit på den magnifika idén att få Hemmakväll till stan, ja, då hade vi nog vunnit. Varför tänkte ingen på det för? Skämmes tamejfan!

Salut.


RSS 2.0